Over ons

Over ons

BOEIT WEL is een samenwerkingsverband tussen Rupert Kerremans, Karolien Verhaegen en Veerle Beelen, allen werkzaam of werkzaam geweest binnen de bijzondere jeugdzorg.

Vanuit onze gedeelde passie voor de jeugdzorg, voelden we de drang groeien om onze ervaring binnen de sector ook om te zetten in allerhande creatieve werkvormen, zoals werkboekjes, trainingen, workshops, theater, .. 

Met ons materiaal hopen we zowel kinderen, jongeren als hun opvoedingsverantwoordelijken te bereiken, met als doel hen te ondersteunen in hun sociale ontwikkeling, hun onderlinge communicatie etc...

We nemen even ons werkboekje 'Jij en Ik. Over vriendschap enzo' als voorbeeld:

Aan de hand van dit werkboekje proberen we het gesprek tussen ouders (of andere steunfiguren) en hun kinderen te openen of te bevorderen. We willen krachten in de verf zetten, maar zeker ook moeilijke onderwerpen aankaarten of handvaten aanreiken.

Ouders leren hun kind beter kennen met behulp van het boekje en samen treden zo samen in verbinding. Er komt ruimte om moeilijke onderwerpen aan te kaarten, waar niet altijd makkelijk over gesproken wordt. Of je leert dingen bij over je kind waar je nog niet had bij stilgestaan. Wat houdt hen zoal bezig op die leeftijd? Waar maakt je kind zich zorgen over? Hoe zou jij hem of haar kunnen ondersteunen?

We proberen ook het kind handvaten aan te reiken om aan de slag te gaan met hun zorgen. Hopelijk leren ze iets bij en passen ze dit toe wanneer nodig. We hechten vooral belang aan hun verhaal, hun identiteit. Jezelf kennen is een grote eerste stap.